Vanadisbadet, Stockholm Sverige

Vanadisbadet er ett utendørs svømmebasseng som ligger i Vanadislunden i Vasastan sentralt i Stockholm. Badet ble åpnet allerede i 1938 og stengte i 2007. I følge ett tidligere forslag skulle badet rives og et nytt badeanlegg skulle bygges og være ferdigstilt i 2012. I juni 2012 presenterte Stockholms sports management ett nytt forslag som innebar at det gamle ærverdige badet skulle bevares og renoveres.

Oppusningen av badet er nå ferdig og Vanadisbadet hadde åpnet 15. juni 2014.

Processing sitt oppdrag ved oppusning og renovering av det nye Vanadisbadet omfattet prosjektering, konstruksjon, leveranse av to stål bassenger fra Berndorf Bäderbaum intallasjon og idriftsettelse av vannrensing.

Takket være sjenerøse teknologiområder fantes det en mulighet for å bygge en robust vannbehandling gjennom trykksandfilter i henhold til DIN-standard, energieffektive pumper og nyeste teknologien for måling og dosering. Man valgte å erstatte de gamle bassengene med nye konstruksjoner i stål, alt for at badet fortsatt skal være et smykke og en oase midt i Stockholm i lang tid fremover.

Kunde: Arcona

Rustfrie bassenger – Berndorf Bäderbau

Svømming og treningsbasseng
Lengde: 25 m
Bredde: 12 m
Minste dybde: 1 m
Maks dybde: 2 m

Undervisnings-/Barnebasseng:
Lengde: 10 m
Bredde: 12 m
Minste dybde: 0,6 m
Maks dybde: 1 m

Plaskdam:
Diameter: 8.5 m
Dybde: 0,3 m